Levering i pappesker

1. desember 2019 sluttet vi å levere varene dine i plastposer. Nå kommer de i egendesignede pappesker som enkelt brettes sammen og resirkuleres i pappavfallet.

Hvordan brette de nye pappeskene:

https://oda.com/no/k/287-sann-bretter-du-sammen-pappeskene/

Hvorfor har vi valgt å bytte til pappesker?

Det var mange kunder som engasjerte seg i posene våre. Samtidig hadde vi selv et ønske om å få ned klimaavtrykket og beskytte varene bedre under pakking og transport. Derfor begynte vi allerede i 2018 å teste levering med pappesker på morgenrutene våre. Samtidig gikk vi gjennom hele klimaregnskapet for å undersøke om pappesker faktisk er bedre for klimaet enn plastposer. 

Resultatet av undersøkelsene viste at pappeskene våre erstatter 3 poser. Det gjør dem mye bedre for klimaet enn plastposer. Konsulentselskapet Endrava hjalp oss med å beregne klimaavtrykket og kom frem til at pappesker er det mest klimavennlige alternativet i vår verdikjede.

Eskene er spesialutviklet i samarbeid med Peterson AS, bruker 30 % mindre materiale enn de vi begynte å teste med, kan levere like mange varer, tar mindre plass, er enkle å brette sammen, beskytter varene bedre og sparer både ressurser og miljø.

Sånn bretter du sammen pappesken

Hva gjør jeg med søppelposer nå?

Fortvil ikke! Om poseskuffen din er tom, har vi egne avfallsposer i sortimentet vårt, som du kan legge i din neste bestilling. Disse posene er laget av resirkulert polyeten, har 75 % lavere CO2-avtrykk enn vanlige plastposer og er giftfrie ved forbrenning.

Faser ut poser for frysevarer

Selv om skiftet til pappesker er et stort kutt i plastforbruket vårt, er vi langt fra fornøyde. Frysevarer vil fortsatt leveres i det vi har igjen av plastposer, men vi jobber med å løse også dette uten plast. 

Første skritt på veien

Målet vårt er å skape Norges mest klimavennlige handleopplevelse. Å kutte ut plastposene er bare ett skritt på veien. Nå fortsetter vi arbeidet med å kutte plast i alle ledd, og å finne løsninger som reduserer utslipp i hele virksomheten.

Tusen takk til alle som fortsetter å engasjere seg og kommer med tips til hvordan vi kan gjøre det bedre, billigere og hyggeligere å handle mer klima- og miljøvennlig!

Tilbakemelding

Dersom du har noen spørsmål eller tilbakemeldinger, ta kontakt med oss her.