Levering i pappesker

1. desember 2019 sluttet vi å levere varene dine i plastposer. Nå kommer de i klimavennlige pappesker som enkelt brettes sammen og resirkuleres i pappavfallet, eller gis sammenbrettet til sjåføren når du får levering. 

Hvordan brette sammen pappeskene våre:

https://oda.com/no/k/287-sann-bretter-du-sammen-pappeskene/Tips! Du kan levere sammenbrettede esker til sjåføren når du får levering. 

Hvorfor leverer vi i pappesker?

Når vi skulle finne den beste metoden å levere varer til kundene våre så vi på tre ting: effektivitet, kvalitet og bærekraft. Vi har tydelige mål om å redusere klimaavtrykket våre. I tillegg er det viktig å beskytte varer under pakking og transport. Derfor begynte vi i 2018 å teste levering med pappesker på morgenrutene våre. Samtidig gikk vi gjennom hele klimaregnskapet for å undersøke om pappesker faktisk er bedre for klimaet enn plastposer for vår tjeneste.

Resultatet av undersøkelsene viste at pappeskene våre erstatter 3 poser. Det gjør dem mye bedre for klimaet enn plastposer. Konsulentselskapet Endrava hjalp oss med å beregne klimaavtrykket og kom frem til at pappesker er det mest klimavennlige alternativet i vår verdikjede.

Eskene vi bruker er spesialutviklet i samarbeid med Peterson AS, kan levere like mange varer, tar mindre plass, er enkle å brette sammen, beskytter varene bedre og sparer både ressurser og miljø.

Hva gjør jeg med søppelposer?

Fortvil ikke! Om poseskuffen din er tom, har vi egne avfallsposer i sortimentet vårt, som du kan legge i din neste bestilling. Disse posene er laget av resirkulert polyeten, har 75 % lavere CO2-avtrykk enn vanlige plastposer og er giftfrie ved forbrenning.

Første skritt på veien

Målet vårt er å skape Norges mest klimavennlige handleopplevelse. Levering i pappesker er bare ett skritt på veien. Nå fortsetter vi arbeidet med å kutte utslipp i alle ledd.

Tusen takk til alle som engasjerer seg og kommer med tips til hvordan vi kan gjøre det bedre, billigere og hyggeligere å handle mer klima- og miljøvennlig!

Tilbakemelding

Dersom du har noen spørsmål eller tilbakemeldinger, ta kontakt med oss her.