Hva skjer med mat som ikke kan selges

Vårt mål er å ha lavest matsvinn i Norsk dagligvarebransje og sikter oss på godt under 1 prosent.

Nettbutikker har normalt mye lavere matsvinn (mat som ikke kan selges) enn vanlige butikker: Vi har ikke store mengder varer «på utstilling», og vi benytter smart, egenutviklet, teknologi for å kjøpe akkurat det vi trenger for å levere ut hver dag. Samtidig forventer kundene våre god holdbarhet siden de ikke kan velge utløpsdatoen selv, og derfor fører vi en ansvarlig og raus holdbarhetspolicy slik at flest mulig blir fornøyde.

Vi har et samarbeid med Havaristen som går ut på at vi selger svinnvarer til dem for en redusert pris. Øvrig mat som ikke kan selges, men som fortsatt kan spises, donerer vi til Matsentralen.